MiHaLGaZi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeni baslayanlar icin...

Aşağa gitmek

Yeni baslayanlar icin... Empty Yeni baslayanlar icin...

Mesaj  By_CeWDeTy Paz Ekim 14, 2007 10:16 am

BAŞLANGIÇ

Oyuna girdiğinizde ''Genel Durum'' ekranında olacaksınız.
Orada gezegeninizin ismini, oyun sunucusunun saatini, o sırada filonuz yoldaysa hedefe uzaklığıyla saldırıya uğruyorsanız düşmanın size ulaşacağı saati gösteren bölümü, gezegeninizin temsili resmini, çapını, sıcaklığını koordinat bazında pozisyonunu, sizin o ana kadar toplamış olduğunuz puanları ve tüm oyuncu sayısıyla sizin sıralamadaki yerinizi görebilirsiniz.
Gezegenin çapı üzerinde geliştirebileceğiniz teknolojiler ve inşa edebileceğiniz binaların kademeleri için önemlidir.
Ne kadar ''geniş'' bir gezegen olursa o kadar çok gelişebilirsiniz.
Sıcaklık değeri Deuterium üretiminize etki eder. Deuterium, soğukta daha çok ve rahat üretilebilen bir hammaddedir. Bu yüzden kuracağınız kolonilerin güneşe uzak olanlarında Deuterium'a ağırlık verirseniz daha kazançlı çıkarsınız.
Pozisyon kısmındaki değerlerin ilki galaksinizi (toplam 9 galaksi bulunur), ortadaki güneş sisteminizi (499 tanedirler) ve sonuncusu da güneşe olan yakınlığınızı gösterir. Her güneş sisteminde 15 gezegen vardır ve en yakınının sıra numarası 1, en uzağının 15 olur.
Genelde 1-3 arasındaki gezegenler koloni kurmaya pek elverişli değildrler. Alanları küçüktür ve ileri düzeydeki oyuncularca Gravitasyon Araştırması için kullanılırlar. Ayrıca kurulacak Solar Uydular da daha çok enerji sağlarlar.
12-15 arasındaki gezegenlerin de alanları küçüktür. Soğuk oldukları için Deuterium üretimi için çok elverişlilerdir.
Koloni kurmaya en uygun gezegenler 4-11 arasındakilerdir.
Yukarıda anagezegeninizle kolonileriniz arasında geçiş yapabileceğiniz bir açılır kapanır menü, o anki hammadde stoğunuz ve enerji durumunuz vardır.
Soldakı menü öğeleri ve onlarla ilgili bilgiler de şöyle:
Genel Durum
Geniş açıklaması yukarıda var.
BİNA
Hammadde stoğunuza ve bilimsel araştırma seviyenize uygun olan binaları bu bölümde inşa edebilirsiniz. Başlarda her binayı göremezsiniz, zamanla bilimsel araştırmalar yaptıkça daha çok bina çeşidi çıkar.
HAMMADDE
Bu bölüm sizin saatlik hammadde üretiminizi gösteren, ayrıca enerjiyi en verimli halde kullanabilmeniz için bir ayar tablosuna sahiptir. Bu tablodaki değerlerin yüzdelerini azaltıp çoğaltarak üretilen enerjiyi en kayıpsız şekilde kullanabilirsiniz. Tablonun üstünde göreceğiniz üretim faktörü değeri, 1'e olabildiğince yakın olmalıdır. En verimli üretim, üretim faktörü 1 iken ve sağ üsttekı enerji göstergenizin pay kısmındaki değer 0'a olabildiğince yakınken mümkündür.
ARASTİRMA
Bilimsel Araştırma Merkezi'nde yapabileceğiniz araştırma türlerini ve yaptıklarınızın seviyesini görebilirsiniz.
TERSANE
O anki hammadde stoğunuza ve bilimsel araştırma seviyenize uygun gemiler, casus sondası, solar uydular ve diğer yardımcı gereçleri yapabilirsiniz.
FİLO
Sahip olduğunuz gemileri gösterir. Casus sondası göndermeyi, saldırıları ve nakliyeyi buradan yaparsınız.
TEKNİK
Tüm objelerin kurulum için bilimsel araştırma ve bina bazında gerektirdikleri koşulları bu bölümde görebilirsiniz. Yerine getirilen koşullar yeşil, henüz getirilmemiş olanlar kırmızı renktirler.
GALAKSİ
Sizin pozisyonunuz merkez alınarak, bulunduğunuz gakalsi ve güneş sistemindeki diğer gezegenlerin işgal edilip edilmediklerini, kimlerin yönetiminde olduklarını görürsünüz. Yukarıdaki oklarla güneş sistemini ya da galaksiyi değiştirebilirsiniz. Listede gördüklerinizin köşeli parantez içindeki ilki oyuncunun bağlı bulunduğu ittifakı, ortadaki oyuncunun gezegeninin ismini, parantez içindeki sonuncu da oyuncunun ismini gösterir. İsmi açık yeşil olan oyuncular çaylaklardır, onlara saldıramazsınız. Gezegen sırasının yanındaki T harfi harabe alanını, M harfi de bir ayı işaret eder. Aksiyon kısmından oyuncuya casus sondası ve mesaj yollayabilir, onu arkadaş listenize alabilirsiniz (yeşil
buton).* işareti o sırada gezegende bir inşa işlemi olduğunu ya da gezegen filosunun bir görev için yolda olduğunu gösterir. 14 dakika sonra * işareti zerini dakika sayacına bırakır. Sayaç 59 olduktan sonra da oyuncu ''off'' gözükür. Galaksi menüsünü kullanırkenki her tıklama size 10 Deuterium'a mal olur.
SAVUNMA
Gezegeninize savunma amaçlı roket sistemleri, toplar ve kalkanlar kurabilir, sahip olduğunuz savunma sistemlerini görebilirsiniz.
İTTİFAKLAR
Bir ittifaka başvurabilirsiniz. İttifaktaysanız, ittifak sayfanızla görüşe açıksa üye listesini görebilir, müttefiklerinize sirküler mesaj yollayabilirsiniz.
FORUM
Sizi Ogame.com.tr'nin forum sayfalarına yönlendirir.
İSTATİSTİKLER
Oyuncu ve ittifak istatistiklerini takip edebilirsiniz.
ARAMA
Oyuncu, gezegen ve ittifak arayabilirsiniz.
YARDIM

Sizi Ogame'in Almanca resmî sitesine yönlendirir.

HABERLER

Filo komutanlarınızdan gelen sonda ve savaş raporlarını, diğer oyunculardan gelen mesajları ve müttefiklerinizden gelen sirküler mesajları görürsünüz.

NOTLAR

Oyunla ilgili kendinize notlar alabilir, bir nevî ''to do list'' oluşturabilirsiniz.

Arkadaş Listesi

AYARLAR

Şifre ve e-mail adresi değişiklerini yapabilir, tatil moduna geçebilir, kaydınızı silebilirsiniz.

ÇIKIŞ
Kurumsal
Sizi Ogame'in kurumsal bilgilerine yönlendirir
************************************************** *******
AYRINTILAR
Binalar
Metal madeni
Gemi ve bina inşaatında kullanılan hammaddelerin en önemli kaynağı. Metal en ucuz hammadde olduğu için, aynı zamanda en çok kullanılanıdır da. Metal üretimi için fazla enerji harcamak gerekmez. Madenler büyüdükçe yüzeyden derine inerler. Daha derin ve büyük madenler sayesinde daha fazla metal çıkarılabilir ve böylece üretim de artar. Yalnız daha büyük madenlere daha fazla enerji ayırmak gerekir.
Kristal Madeni
Elektronik inşaat malzemesi ve alaşım için gereken hammaddelerin en önemli kaynağıdır. Kristal çıkarılırken gereken enerji, metal çıkarılırkenkinin neredeyse iki katıdır ve bu yüzden Kristal metalden daha değerlidir. Tüm gemi ve binaların Kristal ihtiyacı vardır. Ne yazık ki, gemi yapımı icin çok gerekli olan bu değerli madenler Metal'de oldugu gibi ancak daha derinlere inildikçe büyük miktarlarda çıkartılabilir. Daha saf ve büyük miktarda Kristal'e ulaşabilmek için maden ocaklarının kademelerinin yükseltilmesi gerekir.
Deuterium Sentezleyicisi
Deuterium, bir çeşit ağır sudur. Bu sebeple madenlerde olduğu gibi daha derinlerde daha fazla miktarda bulunmaktadir. Daha derinlere ulaşabilmek için sentezcinin geliştirilmesi ve kademesinin arttırılması şarttır. Deuterium neredeyse tüm gemilerde, tüm araştırmalarda, Galaksi'nin incelenmesinde, ayrıca Radar İstasyonu Taraması'nın çalışmasında çok önemli bir rol oynar.
Solarenerji Santrali
Madenlerin ve sentezcinin enerji ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çok büyük Solarenerji Santralleri yapmak gerekir. Fabrikalar büyüdükçe , ışık enerjisini elektrik enerjisine çeviren fotovoltaj hücreyle kaplı yüzey alanı da büyür. Solarenerji Santralleri gezegenin enerji ihtiyacini karşılamak için gerekli olan en önemli binalardır.
Füzyonenerji Santrali
Füzyonenerji Santrallerinde soğuk füzyon yöntemiyle, çok yüksek basınç ve ısı altında 2 hidrojen atomu helyum atomuna füzyonlanır. Bu işlem sırasında oluşan bir helyum atomu için 41,32*10^-13 Joul'luk enerji ışınım olarak açığa çıkar (1 gram hidrojenden 172 MWh enerji açığa çıkar). Füzyon Reaktörü ne kadar büyük olursa, o derece komplike füzyonlar elde edilebilir ve o büyüdükçe üretilebilen enerji de artar.
Robot Fabrikası Robot Fabrikaları gezegenin altyapısı ve organizasyonu için gereken vasıfsız iş gücünü üretirler. Kademesi arttıkça diğer binaların yapım süreci de hızlanır.
Nanit Fabrikası
Nanit Fabrikası robot tekniğinin taçlandırılmasıdır. Nanitler iyi bir iletişim ağıyla inanılmaz ve alışılmadık işler yapabilen nanometre büyüklüğündeki robotlardır. Neredeyse tüm branşlardaki üretimi arttırırlar. Her seviye gemi, bina ve savunma yapıları için gereken süreyi yarıya indirirler.
Metal Deposu
Çıkarılmış metaller için dev depolardır. Depo büyük olursa içinde tutulabilecek Metal de o kadar fazla olur. Eğer depo dolarsa daha fazla Metal çıkarılamaz ve madenin çalışması durur.
Kristal Deposu
Daha işlenmemiş Kristal, bu devasa depolarin içinde tutulabilir. Depo büyük olursa içinde tutulabilecek Kristal de o kadar fazla olur. Eğer depo dolarsa daha fazla Kristal çıkarılamaz ve madenin çalışması durur.
Deuterium Tankeri
Yeni elde edilen Deuterium'un depolanabileceği dev tankerlerdir. Bu depolar genellikle uzay limanlarının yakınında olurlar. Ne kadar büyük olurlarsa o kadar çok miktarda Deuterium depolanabilir. Tankerlerin dolması durumunda daha fazla Deuterium üretilemez.
Bilimsel Araştırma Labarotuvarı
Yeni teknolojileri keşfedebilmek için bilimsel araştırma istasyonu gereklidir. Bu istasyonlardaki ilerlemelerin kademesi yeni teknolojilerin geliştirilme hızını direk olarak etkiler. Gelişme kademesi ne kadar yükselirse yeni teknolojileri keşfetme hızı da o kadar artar. Bir gezegendeki bilimsel araştırmaları mümkün olduğunca hızlı bitirebilmek için tüm bilim adamlarının bu gezegende kurulan yeni araştırma istasyonuna gönderilmeleri gerekir. Bu yüzden diğer gezegenlerde bilim adamı kalmaz. Eğer yeni bir teknoloji keşfedilirse bilim adamları bu yeni teknoloji ile birlikte kendi vatanları olan geldikleri gezegene geri dönerler. Böylece bu teknoloji bütün gezegenlerde kullanılabilir.
Roket Silosu
Roket Siloları'nda roketler konuşlandırılır. Yapımı biten her kademe için tamamen isteğe bağlı ama azami 5 roket konuşlandırılabilir.
Bilimsel Araştırma Merkezi Bölümleri
Casusluk Tekniği
Casusluk Tekniği ilk aşamada daha yeni ve daha etkili sensor bulunmasındaki araştırmalarda kullanılır. Teknik geliştikçe bu tekniği kullananlar çevrelerinde olup bitenler hakkında daha fazla bilgiye sahip olurlar. Casusluk yapabilmek için kendi kademenizle rakibinki arasındaki fark çok önemlidir. Casusluk Teknigi geliştirildikçe hem casusluk sonrası gelen raporların içeriği daha zengin olur hem de casusluk yaparken yakalanma riski azalır. Eğer bir rakibin üstüne gönderilen Casus Sondası sayısı artarsa, gelen raporlar da daha detaylı olur. Ama aynı zamanda yakalanma riski de artar.
Bu teknolojinin çok erken keşfedilmesinde yarar vardır. En uygun zaman Küçük Nakliye Gemileri'nin bulunmasından sonradır.
Daha ayrıntılı bilgiyi Casusluk bölümümüzde bulabilirsiniz.
Bilgisayar Tekniği
Teknik, mevcut bilgisayar kapasitesinin genişlemesi ile alakalıdır. Her zaman eskisine göre daha etkili ve verimli bir bilgisayar ağı oluşması için araştırma yapılır. Bilgisayarın verimi ve işlemlerin yapılış hızı da bu gelişime orantılı olarak artar. Bilgisayar kapasitesinin genişlemesi ile emir verilen filo sayısı arttırılabilir. Yükseltilen her 1 kademe ile yönetilebilen filo sayısı da 1 artar. Aynı anda yönetilebilen filo sayısı artarsa, yapılabilecek akınıi seferlerinin de sayısı artar ve bunun sonucu olarak ele geçirilen hammadde artar. Bu tekniği tüccarlar da kendi ticaret filolarının sayısını arttırmak için kullanırlar. Bu yüzden bu tekniğin tüm oyun boyunca düzenli olarak geliştirilmesinde yarar vardır.
Silah Tekniği
Her şeyden önce eldeki silah gücünün gelişmesini amaçlar. Bu noktada en çok, eldeki sistemlere daha fazla enerji sağlanmasına ve bu enerjinin amacına uygun kanalize edilmesine önem verilir. Böylece silah sistemleri öncekine göre daha etkili ve daha fazla zarar verici olurlar. Yükseltilen her kademe birimlerin başlangıçtaki silah gücünü % 10 arttırır. Silah Tekniği'ni geliştirmek, kendi birimlerinizin vuruş gücünü her zaman etkili ve de hazır kılmak için çok önemlidir. Bu yüzden bu tekniğin tüm oyun boyunca aksatılmadan geliştirilmesi gerekir.
Koruyucu Kalkan Tekniği
Kalkanların daha verimli ve dayanıklı olabilmeleri için onlara daha fazla enerji sağlanmasını sağlayacak olan teknolojinin geliştirilmesini amaçlar. Yükseltilen her teknik kademe birimlerin başlangıçtaki koruyucu kalkan gücünü % 10 arttırır.
Uzay Gemilerinin Zırhlandırılması
Özel alaşımlar sayesinde uzay gemilerinin zırhları daha da güçlendirilebilir. Bir kere dirence ve de darbeye çok dayanıklı bir alaşım keşfedilirse, o zaman tüm gemiler özel bir ışımaya tabi tutulup eski zırhları bu yeni alaşımdan elde edilen zırhla değiştirilir. Böylece seviye başına zırhın direnci % 10 arttırılabilir.
Enerji Tekniği
Enerji iletme sistemlerinin ve enerji depolama sistemlerinin gelişmesi ile yakından ilgilidir. Yeni teknolojilerin keşfi ve geliştirilmesi için çok önemli bir tekniktir.
Hiperuzay Tekniği
4. ve 5. boyutun birleştirilmesi sonucu artık eskisine göre daha ucuz, güçlü ve verimli bir hareket tertibatı oluşturmak mümkündür.
Yanmali Motor Takımı
Eski yöntem arkadan itme sistemine göre çalışırlar. Yüksek ısıya tabi tutulan materyal geri püskürtülerek gemi ters yönde harekete geçirilir. Bu motorların etki alanları çok geniş değildir ama üretimleri çok ucuzdur. Bunun dışında çok küçük oldukları ve az yer kapladıkları için küçük gemilerde tercih edilirler. Her türlü uzay yolculuğunun temeli oldukları için mümkün olduğu kadar erken geliştirilmelidirler. Her gelişim kademesi başına şu gemilerin hızını %10 arttırır: Küçük ve Büyük Nakliye Gemileri, Hafif Avcılar, Casus Sondaları ve .Geridönüşümcüler
İmpuls (İçtepi) Motor Takımı Geri itme prensibine dayanır. Radyoaktif ışıma büyük oranda, enerji kazanımı için uygulanan atom füzyonu sırasında artan maddelerden sağlanır. Bu motor takımlarının geliştirilmesi şu gemilerin hızını başlangıçtaki seviyesine göre %20 arttırır: Bombardıman Gemisi, Kruvazör, Ağır Avcı ve Koloni Gemisi.
Hiperuzay İticisi
Uzay zamanının bükülmesi sonucu geminin yakın çevresindeki alan sıkıştırilabilir ve bu da uzun mesafelerin daha hızlı katedilebilmelerine olanak sağlar. Hiperuzay İticisi ne kadar gelişmiş olursa, uzay sıkıştırılması da o derece başarılı olur. Her yükseltilen kademe için şu gemilerin hızı %30 artar: Komuta Gemisi, Muhrip ve Ölüm Yıldızı.
Lazer Tekniği
Lazer yoğun ve güçlü bir enerji ışını sağlar. Bu aletler, optik bilgisayarlardan Ağır Lazer Topları'na kadar pek çok işe yarayabilirler. Mesela Ağır Lazer Toplarıyla en güçlü gemi zırhları bile geçilebilir. Lazer teknolojisi daha başka silah tekniklerinin geliştirilmesinde de çok önemli bir rol oynar.
İyon Tekniği
Hızlandırılmış iyonlardan oluşan, gerçekten ölümcül yönlendirilmiş ışın türüdür. Bu ışınlar çarptıkları maddelerde çok ağır hasara yol açarlar.
Plazma Tekniği
Geliştirilmiş İyon Tekniği'dir aslında, ama iyonları hızlandırmaz. Onun yerine yüksek enerji yüklü plazmalar oluşturur. Çarptığı maddelerde yok edici bir etki yapar.
Gravitasyon Araştırması
Gravitasyon, yükü ve yığını olmayan yerçekimi kuvvetini belirleyen bir partikeldir. Yoğun graviton partikelleri yüklü saldırılar sayesinde suni bir yerçekimi alanı oluşturularak gemiler, hatta aylar yok edilebilirler. Yeterli miktarda gravitasyon elde edebilmek için çok yüksek miktarda enerjiye ihtiyaç vardır.

alıntı
By_CeWDeTy
By_CeWDeTy
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 203
Yaş : 30
Kayıt tarihi : 11/10/07

https://mihalgazi.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz